woensdag 11 juni 2014

Appelkoek


Hieronder een heerlijk appeltaart recept.

Brosse appelkoek
Voor 8-10 personen.

  • 200 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • snufje zout
  • 3-4 handappels
  • keukenmachine of mixer met deeghaken
  • ingevette vlaaiplaat of lage taartvorm van 30 cm doorsnede



  • Kneed in de keukenmachine of met de mixer een samenhangend deeg van de boter, de suiker, het ei, het bakmeel en wat zout.
  • Druk het deeg uit op de bodem en tegen de rand van de ingevette vlaaiplaat of taartvorm. Laat het minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
  • Verwarm de over voor op 200 graden C.
  • Snijd de gewassen, ongeschilde appels in partjes. Druk de partjes licht in het deeg.
  • Bak de appelkoek in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de appelkoek in de vorm afkoelen.





Dit recept komt uit het tijdschrift Seasons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten