Hieronder een heerlijk appeltaart recept.
Brosse appelkoek
Voor 8-10 personen.
- 200 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 100 gram suiker
- 1 ei
- 300 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
- snufje zout
- 3-4 handappels
- keukenmachine of mixer met deeghaken
- ingevette vlaaiplaat of lage taartvorm van 30 cm doorsnede
- Kneed in de keukenmachine of met de mixer een samenhangend deeg van de boter, de suiker, het ei, het bakmeel en wat zout.
- Druk het deeg uit op de bodem en tegen de rand van de ingevette vlaaiplaat of taartvorm. Laat het minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
- Verwarm de over voor op 200 graden C.
- Snijd de gewassen, ongeschilde appels in partjes. Druk de partjes licht in het deeg.
- Bak de appelkoek in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de appelkoek in de vorm afkoelen.
Dit recept komt uit het tijdschrift Seasons.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten