maandag 23 juni 2014

Konijn

Al een week lang krijgen we elke avond bezoek van een klein konijntje. Waar hij vandaan komt is me niet duidelijk. Ik heb nog geen konijnenhol kunnen ontdekken, en hij is maar alleen. Het is snoezig om te zien. Hij knabbelt elke avond aan onze grasmat. Gelukkig heeft hij de groentetuin nog niet ontdekt.



zaterdag 21 juni 2014

Zomer

Vandaag is het officieel zomer en een heerlijke zonnige dag. Een dag om er op uit te gaan. Lekker chillen met elkaar! Mijn dochter en ik hebben al zo'n dagje achter de rug. Vorige week zondag mocht ik met haar mee. We gingen naar de Swan Market in Rotterdam. Een lifestyle markt met een heleboel kraampjes met zelfgemaakte spullen. Er was live muziek en heerlijk eten. Echt iets voor ons. 's Avonds werd ik meegenomen naar een knoflookrestaurant. Daar hebben we drie uur zitten tafelen, geweldig! We raakten niet uitgepraat.....  :)


De uitnodigingskaart voor een zomers dagje chillen, gemaakt door m'n dochter.










woensdag 18 juni 2014

Verjaardagskaart

M'n schoonzoon was jarig. Ik had deze verjaardagskaart voor hem gemaakt. Met wat verschillende soorten papier, touw, lint, splitpennen en inkt heb je al snel een leuk resultaat. Gefeliciteerd!







vrijdag 13 juni 2014

Bloemen

Ik kan het niet laten om af en toe eens met de snoeischaar de tuin in te gaan. Het is zo makkelijk om  van een paar bloemen een leuk bloemstukje te maken. En het staat zo gezellig op tafel! Deze keer moesten een paar roosjes, hortensia en vrouwenmantel er aan geloven.... Het groen komt van een paar klimop blaadjes. Ik zou mijn tuin echt niet kunnen missen. Wat een mooie bloemen!






woensdag 11 juni 2014

Appelkoek


Hieronder een heerlijk appeltaart recept.

Brosse appelkoek
Voor 8-10 personen.

  • 200 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • snufje zout
  • 3-4 handappels
  • keukenmachine of mixer met deeghaken
  • ingevette vlaaiplaat of lage taartvorm van 30 cm doorsnede



  • Kneed in de keukenmachine of met de mixer een samenhangend deeg van de boter, de suiker, het ei, het bakmeel en wat zout.
  • Druk het deeg uit op de bodem en tegen de rand van de ingevette vlaaiplaat of taartvorm. Laat het minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
  • Verwarm de over voor op 200 graden C.
  • Snijd de gewassen, ongeschilde appels in partjes. Druk de partjes licht in het deeg.
  • Bak de appelkoek in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de appelkoek in de vorm afkoelen.





Dit recept komt uit het tijdschrift Seasons.

Boomgaard


Wat is de natuur toch mooi. De appelbomen geven eerst bloesem en daarna heerlijke appels. De vruchten zijn nu nog klein, maar ze hebben de hele zomer om te groeien. In het najaar worden ze geplukt en in grote kisten bewaard in de koelcel.





zaterdag 7 juni 2014

Aardbeien

Bij het ontbijt mag ik graag een beschuitje eten met jam. Vandaag heb ik jam gemaakt van aardbeien en rabarber. Ik gebruikte Van Gilze geleisuiker speciaal, 850 gram aardbeien en 400 gram rabarber. Ik kon er precies vijf potjes mee vullen. Zo kan ik straks, als al dat lekkers niet meer verkrijgbaar is toch nog een beetje de zomer proeven!






De drie grote aardbeien maakte ik van stof en vilt. Het patroon komt uit het boek Tilda with love van Tone Finnanger. Hierin staan patronen voor stijlvolle homedecoraties en accessoires.




woensdag 4 juni 2014

Opknappertje!

Wij zitten graag in de tuin. Onze hoofdkussentjes voor in de tuinstoelen waren een beetje erg kapot, eigenlijk tot op de draad versleten. Weggooien? Nee, dat is zonde. Ik knap ze wel op. Een mooi karweitje voor een regenachtige dag zoals vandaag. Iets herstellen en mooier maken vind ik altijd een uitdaging. Na wat gesnuffel in mijn lappenmand vond ik een stukje stof van ongeveer dezelfde kleur, passend bij de tuinkussens. Het oranje sierstiksel maakt het net wat mooier. De zijkanten werkte ik af met de festonsteek. De vilten knoop en de kruissteekjes maken het geheel compleet. Laat nu de zon maar weer komen!

Voor:

Na:

Detail van de finishing touch: