woensdag 12 maart 2014

Voorjaar!

Hoera het is lente! Als je het mij vraagt de mooiste tijd van het jaar. De ontluikende natuur, alles nog fris. Zeker nu de zon al dagen achter elkaar schijnt, krijg je zin om de buitenboel te doen. De tuin op orde de maken en het huis eens lekker op te ruimen en schoon te maken. Hihi, wie doet dat nog, een voorjaarsschoonmaak? Toch geeft het een heerlijk opgeruimd gevoel! Lekker overal een frisse wind door laten waaien. Wat mij ook een goed gevoel geeft is, om na het poetsen weer andere decoraties neer te zetten. Mijn huis verandert met de seizoenen.
  





  

Met deze zelfgemaakte bloemstukken haal je het voorjaar in huis!

donderdag 6 maart 2014

Recycling


De mouwen van mijn hardloop jackje waren kapot. Ik heb ze los getornd, want met deze temperatuur kun je wel in een mouwloos jasje lopen. Het is natuurlijk zonde om de stof weg te gooien. Dus van het restje stof heb ik een schoenenzak gemaakt om mijn fitnessschoenen in mee te nemen. En ook een zakje om wat kleine spulletjes in te bewaren. Omdat ik van rozen houd, heb ik van een klein reepje stof twee roosjes gemaakt en er op genaaid. Zijn ze niet schattig?



Fox scarf

Het tweede knooking projectje is inmiddels ook klaar. Het patroon van de fox scarf heb ik van het internet. Het is in het Engels, maar goed te volgen. Op het YouTube filmpje wordt uitgelegd wat je moet doen.




dinsdag 4 maart 2014

Knooking telefoonhoesje

Jaaa. Ik heb het inmiddels onder de knie. Knooking, en het is leuk! Het patroon van dit telefoonhoesje kwam ik tegen in een tijdschrift dat mijn man meenam uit Duitsland. Eerlijk gezegd had ik er nog nooit van gehoord, en was nieuwsgierig hoe het ging. Het was niet makkelijk om aan een knook (knitters crochet hook) te komen. In de winkels waren ze niet verkrijgbaar, dus dan maar het internet op. En jawel, na wat zoekwerk kon ik uiteindelijk een setje bestellen. Gelukkig heb ik een wol voorraad, dus zodra ik de naalden binnen had direct begonnen. Dit telefoonhoesje was een leuk projectje om mee te beginnen. Onderstaand filmpje is niet precies hetzelfde hoesje maar geeft wel een goede indruk.